
A:  For purposes of E-Verify, you are only required to maintain a copy of an Employment 
Authorization Document (I-766) or Permanent Resident Card (I-551).  There are no 
other document retention requirements for E-Verify. 

 
Q:  Do you need to complete e-verify each time and employee is terminated? 
 

A:  E-Verify does not distinguish between a rehire and a new hire. If you are a 
participating employer and you hire OR rehire an employee, you must verify that 
employee through E-Verify.   

 
If you rehire a former employee within 3 years of his or her previous hire date, you 
may rely on the information on his or her previous Form I-9 if it shows continuing 
employment authorization and you update it to reflect the date of rehire. If the 
employee’s previous employment authorization has expired, you may reverify 
employment authorization in Section 3 of the Form I-9 or complete a new Form I-9.1   

 
Whichever method you use, you must use that Form I-9 to verify the employment 
authorization of the rehired individual in E-Verify.  Note that this new hire situation 
is different from reverification of existing employees whose employment authorization 
has expired. You may not reverify existing employees through E-Verify.  

 
 
Q:  If we verify all employees and include employees with security clearances will that 
cause any issues? 
 

A:  Employees holding active security clearances of Confidential, Secret or Top Secret in 
accordance with the National I National Industrial Security Program Operating 
Manual or credentials awarded in accord with Homeland Security Presidential 
Directive -12 (HSPD-12) are exempt from E-Verify requirements. 

 
Because these employee are exempt, you do not need to query them in E-Verify.  If 
however, you include this category of employees in your verifications, there are two 
issues to keep in mind: 

 
1) Once you have made the election to verify this category of employees, you cannot 

selectively verify the employees within the category.  If you verify one employee 
with a clearance, you must verify them all.   Similarly, if you exclude a single 
employee, you must exclude them all.  

 
2) You cannot initiate a verification query on an otherwise exempt employee, and 

later declare the employee is exempt.  Once the verification process is begun for 
the employee, it must be completed.  This will include resolution of tentative non-
confirmations and taking action on final non-confirmations. 

 

                                                 
1 See 8 CFR 274a.2(c) 




